Fa o donatie!
Ei pot deveni membrii de valoare a societatii noastre daca doresti sa-ti aduci aportul, contributia prin finantarea proiectului nostru.
Scopul general al proiectului este cresterea functionalitatii proiectului destinat reinsertiei sociale a tinerilor dezinstitutionalizati, prin organizarea unor activitati care sa-i pregateasca pentru trecerea de la viata de comunitate la viata individuala sau la viata de familie.Odata cu formarea lor, acesti tineri vor parasi casa, altii urmand sa se preia locul.
Din scopul general decurg acele necesitati specifice fara de care derularea proiectului nu este posibila.
Astfel ar fi necesar:
A. Achizitionarea de locuinte
Prin contributia donatorilor dornici sa ajute acesti tineri, ce viseaza sa-si ia viata in propriile maini, proiectul de fata isi propune gasirea si achizitionarea de locuinte(apartament cu o camera sau doua camere) pentru plasarea definitiva a acestor tineri dupa perioada de pregatire, pentru ca ei sa se obisnuieasca cu standardele sociale si responsabilitatile unui trai independent, avand si siguranta “ acoperisului deasupra capului”, a caminului propriu.
Fondurile financiare existente sunt insuficiente in pofida colaborarii cu ceilalti sustinatori ai proiectului.La iesirea din casa fiecare tanar primeste cele necesare traiului, in limita posibilitatilor, dar problema care persista este lipsa acuta de fonduri pentru achizitionarea locuintelor, ceea ce ingreuneaza accesul noilor absolventi ai centrelor de plasament la proiectul in desfasurare.
Sistemul social existent in Romania nu a reusit sa solutioneze problema locuintelor sociale pentru acesti tineri defavorizati.
COSTUL:
APARTAMENT CU O CAMERA: 12.000 E
APARTAMENT CU DOUA CAMERE: 20.000 E
B. Compartimentarea si reamenajarea casei
Necesitatea unor inovatii structurale si functionale este un raspuns la numeroasele probleme intampinate:
1.compartimentarea inadecvata a spatiului
Dormitoarele nu au intrari separate si sunt aglomerate cu prea multe paturi, deservind si activitatilor de peste zi, nevoia de liniste si intimitate fiind limitata.
Accesul spre unul dintre dormitoare se face prin intermediul biroului de lucru pentru personalul educativ, iar spre baie, prin bucatarie.
Camera de zi este mult prea mica pentru desfasurarea activitatilor formativ-educativa.
Recompartimentarea casei ar rezolva aceste probleme.
2.starea avansata de degradare a interiorului casei
Deoarece interiorul casei nu a fost renovat din anul 2000, in acest an s-au intampinat probleme serioase la eliberarea actului de functionare igienico-sanitare a casei, conditia fiind renovarea interiorului casei sa se rezolve in cel mai scurt timp.
Pentru ca acest proiect sa-si poata derula in continuare activitatea, este necesar sa se realizeze zugravirea si refacerea pardoselii din parchet a camerelor, vopsirea ferestrelor si a usilor , precum si placarea bucuriei cu gresie si faianta, care sa asigure usurinta in intretinere si durabilitate.
COSTUL TOTAL APROXIMATIV: 14.000 E
C. Lipsa unui garaj si a unei magazii
1 .Necesitatea garajului
Din comercializarea maturilor, confectionate de beneficiarii acestui proiect in atelierul protejat al casei, a permis strangerea unor fonduri in vederea achizitionarii autovechicolului de transport de persoane.
Din pacate, fondurile financiare existente sunt insuficiente si pentru construirea unui garaj.
2.Magazie pentru depozitarea bunurilor casei
Spatiile casei “Sf. Iosif” sunt super aglomerate deaervind pentru mai multe activitati,fiind imposibila folosirea lor ca si depozit.
O mare problema s-a ivit in pastrarea bunurilor casei, neavand un spatiu de depozitare, de multe ori personalul casei “Sf.Iosif” a fost obligat sa refuze ajutoarele, constand in bunuri materiale.
COSTUL TOTAL APROXIMATIV:4600 E.
D. Necesitatea activitatilor de socializare
Ele se desfasoara prin colaborarea cu coordonatorul de proiect, asistentul social, voluntarii si diferiti oaspeti. Astfel, am organizat zilele de nastere, iesiri la iarba si iesiri cu ocazia sarbatorilor, am invitat persoane din diferite domenii.Aceste activitati permit initializarea si consolidarea relatiilor sociale si insusirea scarii de valori impuse de sociatate.Asa pot devenii membrii de valoare a societatii.
COSTUL TOTAL APROXIMATIV PE AN: 500 E
E.Materiale didactice
Activitatile educativ-formative descrise include intocmirea si achizitionarea de materiale didactice care presupun un cost anual permanent.
COSTUL TOTAL APROXIMATIV PE AN: 500 E |